Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rino räddar Sagabiografen i Sollefteå

Rino Westberg, som kört film i över 30 år har köpt biografen.

- Nu gör vi en satsning istället, berättar han.

Det var för ett halvår sedan som de nuvarande ägarna, Norrländsk biograf AB, beslutade att lägga ner verksamheten i Sollefteå.

- Då i början tänkte jag inte på att ta över. Men när ingen annan verkade göra det så beslutade jag mig för att göra ett försök, berättar Westberg.

Nystarten innebär att Sagabiografen ska byggas om. Den lilla salongen flyttas till den plats där foajén är i dag. Entrén från gågatan stängs och istället öppnas en helt ny entré från Bowlinghallen.

- På så sätt känns det som att vi också kommer in i gallerian, vi har legat lite utanför. Dessutom får vi nu tillgång till hiss och genom att flytta lilla salongen slipper vi också ljudet från bowlinghallen, berättar Westberg.


Tror du att Sollefteåborna kommer att gå mer på bio nu?


- Redan nu märker jag att många fått dåligt samvete och börjat gå mer. Men framför allt måste vi bli bättre på marknadsföring. Bara en sådan enkelt sak som en hemsida med möjlighet att boka biljetter över nätet måste vi ha. Dessutom kan man använda lokalerna till annat än film. Vi har bra utrustning och kan visa teaterutsändningar, sport med mera.

Westberg tar över den 1 maj och ombyggnationen ska vara klar i mitten av augusti.


JÖRGEN SUNDIN
070-609 16 68