Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rikskrim förstärker Göteborg

Annons

Efter alla dödsskjutningar i Göteborg går polisen på knäna. Dubbelmordet på Hisingen i går kväll var droppen. Nu rycker rikskrim ut för att hjälpa Göteborgspolisen att få stopp på gängmorden.

Vi ska hjälpa Göteborg så länge de behöver hjälp, säger Per Wadhed, chef för rikskriminalenheten vid Rikskriminalpolisen i Stockholm, till TT.

Ett tiotal poliser från rikskrim, bland annat utredare från riksmordkommissionen, kom redan i dag till Göteborg.

Det är viktigt att få hejd på det här. Vi kommer tillsammans med Göteborgspolisen att jobba tajt under helgen. Och är det så att det behövs fyllas på i Göteborg även under nästa vecka så får vi ta hjälp från hela landet för att få grepp och stopp på det här, säger Wadhed.

Efter alla dödsskjutningar i stan går Göteborgspolisen på knäna, utredningsfolket räcker inte till, och man beslöt sig därför för att begära hjälp från rikskrim.

Efter så här många skottlossningar och hemska våldsbrott på rad så är naturligtvis all resurs ändlig till slut, även i Göteborg. Vi är mera vana vid att mindre orter får det kämpigt. Men ibland kan det bli för mycket även för Göteborg och Malmö, säger Wadhed.

Rikskrim förstärkte även Malmö när det var riktigt oroligt där.

Det senaste mordet i Göteborg skedde sent i går kväll i Biskopsgården på Hisingen. Två personer dog - den ene bara 17 år gammal.

Ingen har gripits.

Ett stort antal skott avlossades från ett flertal vapen, säger kommissarie Sven Alhbin.

Polisen kände till de båda offren sedan tidigare, men inte för någon riktig grov brottslighet. Varför de hamnade i ett kulregn vet man inte.

Polisen ser ett samband mellan de olika gängmorden i Göteborg, men vill inte förklara hur. Risken finns att gårdagskvällens skottlossning följs av nya attacker.

2011 rapporterades 24 skjutningar i Storgöteborg, året därpå steg siffran till 33. I år är man uppe i 27, onsdagens dubbelmord inkluderat.

Mer läsning

Annons