Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Riksdagslön utan utskottsjobb

Annons

Håkan Juholt (S), Sten Tolgfors (M), Kent Ekeroth (SD) och Erik Almqvist (SD) är de enda riksdagsledamöterna som inte har några formella uppdrag i riksdagen. För detta utgår en månadslön på 58 300 kronor.

De sitter inte i något utskott och är inte heller suppleanter. I Tolgfors och Juholts fall tillkommer, förutom månadslönen, avgångsvederlag från jobben som minister och partiledare.

Tolgfors har inte undertecknat någon motion hittills under riksdagsåret. Juholts namn finns med på ett förslag, som riksdagsledamöterna från Kalmar län skrivit gemensamt.

Varken Håkan Juholt eller Sten Tolgfors vill ställa upp på en intervju om vad de arbetar med i riksdagen.

Juholt svarar i ett sms: "Jag företräder mitt län i riksdagen, talar för mitt parti runt om i Sverige och tar beslut i samband med voteringar."

Enligt Moderaternas presschef Anna-Charlotta Johansson är Sten Tolgfors allmänpolitiskt aktiv på hemmaplan, skriver artiklar och deltar i omröstningar i riksdagen.

På frågan varför han inte har en plats i något utskott säger Johansson att det är en sak mellan Tolgfors och Moderaternas gruppledare i riksdagen.

Mer läsning

Annons