Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rignäs avgår som ordförande

Annons

Bertil Rignäs har bestämt sig för att från och med i dag lämna posten som ordförande i fotbollsallsvenska IFK Göteborg.

"Med anledning av det som varit gör jag det av hänsyn till föreningen", säger han till klubbens hemsida.

På grund av den turbulens som uppstod efter SVT:s Uppdrag Granskning förra veckan valde Bertil Rignäs att ta en timeout som IFK-ordförande. Nu hoppar han av uppdraget.

"Att vara ordförande i IFK Göteborg har aldrig varit ett självändamål för min del. Jag inser att det som sägs och skrivs om min person också skadar föreningens varumärke och har därför valt att på egen begäran avsäga mig mitt uppdrag", säger han.

I samband med timeouten tog Conny Blessner, vice ordförande, över som tillförordnad ordförande, ett uppdrag han fortsätter med tills vidare.

"Vi har full förståelse för Bertils beslut efter det som varit och vill passa på att tacka honom för den tid han verkat som ordförande. Samtidigt önskar vi också poängtera att han skött sitt uppdrag i IFK Göteborg som ordförande alldeles utmärkt", säger IFK Göteborgs klubbdirektör Martin Kurzwelly till klubbens hemsida.

I mars har klubben årsmöte.

Joakim Brinkenberg, ordförande i valberedningen, säger till klubbens hemsida att ordföranden i IFK Göteborg alltid väljs för ett år i taget.

"Det innebär att vi som valberedning har god beredskap att vid behov föreslå en lämplig kandidat, vilket vi kommer att göra i god tid inför nästa årsmöte i mars 2014."

Rignäs fick nyligen sparken som vd för kommunala Bostadsbolaget i Göteborg. Detta efter avslöjandet i Uppdrag Granskning, där det påvisades att Rignäs lämnat ett kvitto från en damklädesaffär i Cannes som underlag för ersättning för lunchutlägg. Det skedde i samband med hans medverkan i den stora fastighetsmässan Mipim i Cannes, där flera tjänstemän och politiker från Göteborg deltog.

Mer läsning

Annons