Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Revyresa till Östersund med STF Örnsköldsvik

STF Örnsköldsvik har fått en bra start på sitt verksamhetsår med över 70 deltagare på sitt första arrangemang. Intresset blev så stort att det blir två bussresor till populära Östersundsrevyn.

Annons

Första resan gick av stapeln 25-26 januari och den andra blir 8-9 februari. Deltagarna åkte med Lindströms buss med Tommy Strandberg som chaufför.

Efter ett stopp vid rastplatsen i Sollefteå fortsatte färden mot Östersund med en tipsfrågerunda i bussen. Det var blandad svårighet på frågorna och endast 1 person fick 11 av 12 rätt.

Vid ankomst till Clarion hotell i centrala Östersund blev det ett par timmars fri tid innan incheckning kunde ske. Vid 16:30 samlades alla för middag på Kitchen & Table för en 2 rätters middag innan föreställningen. När klockan närmade sig 19.00 var det dags att bänka sig i teatersalongens stolar för årets revy Helt Rätt. Deltagarna fick se en revy med 16 akter innan paus och 14 akter efter paus som framkallade skrattsalvor, glädjetårar och applådåskor under hela kvällen.

Revygänget består av sex personer samt tre musiker och tre scenarbetare. Under 2019 7-11 augusti samlades 400 revydeltagare från hela landet till revyfestival med Revy-SM i Östersund.

Efter frukost på söndagsmorgon blev det studiebesök hos Lermakarna som ligger på promenadavstånd från hotellet. Besökarna fick träffa Åsa, Katarina och Emma som tillsammans driver Lermakarna. De berättade om sin bakgrund och utbildning från olika skolor runt om i landet, samt hur de startade upp Lermakarna tillsammans. Det fanns många vackra saker som besökarna fick kolla på och även köpa upp, vilket ett flertal passade att göra.

Innan avresa mot kusten blev det lunch på Östersunds Arena. Ett lotteri såldes på bussen med många fina priser. Ett stort tack för en trevlig helg till alla deltagarna, samordnaren Jörgen och chauffören Tommy.

Närmaste arrangemang är årsmöte 9/2 kl.18:00 på Iogt-Nto lokalen Bergsgatan 8 med bildvisning från en kultur och safariresa till Sydafrika. Utlottning på STF:s medlemskort 2020.

Kurt Söderlund

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel