Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Resursslöseri lägga halv miljard på att rusta skollokaler – varför presenterar inte styrande i Ö-vik alternativa lösningar?

 
Besparingarna inom skolan i Örnsköldsvik
Visa alla artiklar

Annons

Det har nu gått ett tag sedan vi liberaler slängde in ett förslag om hur Örnsköldsviks kommun kan lösa utmaningarna att hitta lämpliga gymnasielokaler. Vi blev inte alltför förvånade av att mötas av kritik i insändare och på sociala medier. Det förväntar vi oss när vi uppmanar majoriteten att tänka större och utanför ramarna. 

Vi föreslog att kommunen släpper sin gamla käpphäst att äga sina egna lokaler. Våra och framtidens skattekronor måste användas så effektivt som möjligt och att i det läget lägga en halv miljard på upprustning av fallfärdiga lokaler eller nybygge är resursslöseri. Kommunens fastighetsinvesteringar måste möta långsiktiga behov, inte lösa akuta problem vi har här och nu. 

Akuta och kortsiktiga problem kan lösas med flexibla lösningar. En privat hyresvärd som till exempel på Hägglundsområdet kan omgående möta behovet av bättre arbetsmiljö för elever och personal.

Nej, vi blev inte förvånade att kritiseras för vårt förslag. Men varför får vi inte se några alternativa lösningar? Vi är ju inte ensamma om att se problemen och behoven.

Oviljan att lämna förslag och alternativ drabbar våra barn och unga. Det drabbar kommunens personal. Så än en gång uppmanar vi de politiska partierna i kommunfullmäktige och kommunens nämnder lyfta blicken och presentera hur situationen på Parkskolan ska lösas.

André Strödin, ordförande Liberalerna Örnsköldsvik

Erica Markusson, Liberalerna Örnsköldsvik

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Läs även: Liberalerna: Akut behov av nya lokaler på Parkskolan – så kan en ny gymnasieskola öppnas efter sommaren

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel