Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Reste sig efter kraschen – och tog SM-guld

Bjästa Alpinas Tim Westerlund staplar SM-gulden på hög.
När SM i snowboardcross avgjordes i Kläppen blev han juniormästare för tredje året i rad – trots en ordentlig krasch i kvalet.
– En lättnad, säger Westerlund.

SM i snowboard avgörs under den här veckan i Kläppen, som ligger utanför Sälen. Det har varit en intensiv vecka för Tim Westerlund, som tävlat i såväl snowboardcross som slopestyle och big air.

I de två sistnämnda grenarna tog han sig dessvärre inte till final, men som regerande JSM-mästare i snowboardcross infriade han förväntningarna.

Även fast det blev lite skakigt från början.

– I första kvalheatet trillade jag och slog huvudet och blev groggy. Jag fick ont i huvudet, ont i ryggen och vrickade ena foten, säger Westerlund som ett tag funderade på att kasta in handduken.

– Jag var på väg att lämna WO, men jag krigade mig igenom det andra kvalåket och tog mig vidare.

Mörbultad gick han sedan hela vägen. Kvartsfinalen vann han ganska enkelt och i semifinalen ledde han men blev omåkt på slutet.

– Jag tittade mig bakom ryggen och såg ingen i närheten så jag slappnade av, men det var en kille alldeles bakom som jag missade och han körde förbi. Lite slarvigt.

Nu spelade det mindre roll eftersom de två första i semifinalen tog sig vidare till final – och väl där blev det inga missar från Tim Westerlund.

– Jag och en annan kille pressade varandra i första kurva och jag kom ut först. Sedan föll de två längst bak så det var bara jag och han kvar. Jag körde ifrån honom och vann med ganska många meter.

Känslan?

– Det är gött. Jag hade lite press på mig så det känns faktiskt mest som en lättnad.

Klubbkamraten Simon Matila deltog också i SM men fick nöja sig med att ta sig till B-final.

Härnäst väntar NM, de norska mästerskapen, i Trysil, men först och främst ska Tim Westerlund kurera sig.

– Jag tror att jag fick en liten hjärnskakning när jag föll, jag har fortfarande ont i huvudet emellanåt, bland annat när jag tittar på tv. Jag ska ta det lugnt i veckan och återhämta mig.