Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Respass för regerande Djokovic

Annons

Novak Djokovic får inte chansen att försvara titeln i Australian Open. Stanislas Wawrinka, tränad av svenska Magnus Norman, vann ett riktigt drama med 9-7 i femte set.

Magnus Norman slog Boris Becker - eller för att vara helt korrekt; Normans adept Wawrinka slog ut Beckers adept, de tre senaste årens mästare i Australian Open - Novak Djokovic. I en fyratimmarsrysare över fem set slog schweizaren den andrerankade serben med 2-6, 6-4, 6-2, 3-6, 9-7.

Det blev tredje gången gillt för Wawrinka mot Djokovic i en grand slam-turnering. I Melbourneturneringen i fjol slog Djokovic ut Wawrinka i åttondelsfinalen efter 10-8 i skiljeset. I semifinalen i US Open i fjol blev det ytterligare en femsetare mellan dem som Djokovic vann.

Jag var fokuserad i dag, och det kändes bra på banan. Jag försökte att spela aggressivt, precis som jag gjorde i fjol. Jag gav aldrig upp, säger Wawrinka efter matchen. Jag är väldigt, väldigt glad. Och trött. Nu ska jag ta ett långt isbad så jag hinner bli redo för semifinalen.

Wawrinka ställs mot Tomas Berdych. Den sjundeseedade tjecken slog den spanske världstrean David Ferrer med 6-1, 6-4, 2-6, 6-4.

Den förre svenske stjärnan Norman har varit Wawrinkas tränare sedan förra våren. Han hjälper framför allt till vid grand slam-turneringarna.

19-åriga stjärnskottet Eugenie Bouchard tog sig till semifinal genom att slå serbiskan Ana Ivanovic med setsiffrorna 5-7, 7-5, 6-2. Det är första gången Bouchard spelar i grand slam-turneringen i Melbourne och det är första gången en kanadensare når semifinal där.

Hon får möta kinesiskan Li Na som tidigare under dagen nådde sin fjärde Australien Open-semi genom att slå italienskan Flavia Pennetta med 6-2, 6-2 på bara 66 minuter.

Att Bouchard går till semifinal i sitt första besök i Melbourne, i sin blott fjärde grand slam-turnering, förvånar alla - utom henne själv.

Jag har kämpat för det här sedan jag var fem år gammal, det här är något jag jobbat för hela mitt liv och offrat mycket för. Så det är inte direkt någon överraskning. Jag förväntar mig alltid att spela bra, säger hon.

Mer läsning

Annons