Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Resor till Kenya fortsätter

Annons

Trots de senaste dagarnas blodiga terrorattack i Nairobi stoppar inte arrangörer resor till Kenya.

Kenya kommer att förbli ett säkert resmål för turister, bedyrar landets regering och vädjar till omvärlden att inte avråda människor från besök.

I en intervju med CNN förklarar Phyllis Kandie vid Kenyas turistdepartement att säkerheten har förstärkts på flera turistanläggningar, och att de fortsätter sin verksamhet som vanligt.

Svenska arrangörer som flyger till Kenya drar inte heller in några resor i nuläget.

Vi följer UD:s rekommendationer. Så länge det inte innebär en överhängande risk att resa dit plockar vi inte bort några resor, säger Pauline Berndtsson, informationschef på Solresor.

Också Fritidsresor bevakar nyhetsläget, men avvaktar.

Vi kommer inte att ha kunder och resenärer i Kenya förrän i december, säger Mathias Bergendahl, informatör på företaget.

Svenska ambassaden i Nairobi uppmanar svenskar i området att undvika offentliga platser, köpcenter och folksamlingar en tid framöver. Men UD ändrar inte sin rekommendation som man senast uppdaterade den 26 juni. Då började departementet avråda från icke nödvändiga resor till den del av Kenyas kust som ligger närmare än 150 kilometer till gränsen med Somalia, inklusive kringliggande öar men med undantag för Lamu.

Mer läsning

Annons