Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Reseleframgångar i nordisk legotävling

Resele skolas lag Resele Hoppetossar skördade många framgångar i helgens skandinaviska final i legotävlingen First Lego League i nordnorska Bodö. Reselelaget kom på plats 37 i finalomgången och tillhörde toppskiktet bland de tio-talet svenska lagen.

Annons

I lördagens final i Bodö deltog 52 lag från Norge, Danmark, Färöarna och Sverige. Över 500 ungdomar som tävlade i allt från marknadsföring och forskning kring naturkatastrofer till teknik, samarbete och – kanske framförallt – tuffa matcher i en stor legorobotturnering.

De nordligaste länen i Sverige representerades av lag Resele Hoppetossar från Sollefteå kommun. Resele Hoppetossar, som består av klass 4-6 på Resele skola, vann tidigare i höst länsfinalen på Technichus i Härnösand och hade temat översvämningar i sin medverkan i den skandinaviska finalen.

– Översvämningar är något som vi själva har varit med om i Ångermanälven hemma i Resele och något som påverkar många över hela världen. Därför hade vi det som tema både i vår utställningsmonter, i våra presentationer och i det forskningsprojekt vi gjort i First Lego League, berättar Juhani Ahokas Löfgren från lag Resele Hoppetossar.

First Lego League har under hösten arrangerats med deltävlingar runt om i Skandinavien med över 14.000 deltagande ungdomar i åldrarna 10-16 år och sammanlagt över 850 lag. Av dessa kvalificerade sig 52 lag till helgens finaltävlingar i Bodö varav ett tio-tal från Sverige.

I den avgörande finalomgången i den stora sporthallen Spektrum i Bodö placerade sig Reselelaget på en hedrande 37:e plats, och tillhörde toppskiktet bland de medverkande svenska lagen.

– Vi får vara jättenöjda med vår insats och ungdomarna i laget gjorde otroligt bra ifrån sig, både i legorobotmatcherna och i sina olika presentationer, berömmer lagledaren och föräldern Cecilia Hammar Wijkmark.

Annons