Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Resele Byalag klarade krisen – kraftig föryngring av styrelsen

Reselebygdens Byalag är räddat. För att driva verksamheten måste man ha en styrelse, och efter månaders försök till rekrytering gick den gamla, till stora delar avgående styrelsen ut med ett offentligt nödrop till Reseleborna. Det tog skruv, styrelsen fick fyra nya ledamöter, en kraftig förtyngring och i början av april höll den nya styrelsen sitt första möte.

Annons

– Jättekul och jättespännande, säger Erica Carlerby, som med sina 24 år, tillsammans med nyvalde Noak Nyman, 28, sänker styrelsens medelålder med flera årtionden.

– Framför allt så känns det kul att göra något för en bygd där det finns ett så stort engagemang, säger Erica, som ser inflyttning som den viktigaste frågan för byalaget. Hur man får folk att flytta hit.

Den frågan kommer styrelsen att jobba vidare med, framförallt då med sikte på att få till stånd bostäder och ett trygghetsboende i Resele.  Till att börja med vill man få till stånd en diskussion med Sollefteå kommun och dess byggnadsbolag Solatum. Kommunens svar på ett medborgarförslag i frågan som byalaget kom med för något är sedan hade flera öppningar för ett framtida samarbete.

Mats Fagerström

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel
Annons