Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Resejättens udda jobbannons – söker lata strandglidare som gillar att sova på jobbet

Ett resebolag har lagt ut en minst sagt udda platsannons. Företaget söker latmaskar som gilla att sova på arbetstid. Och intresset för tjänsterna har varit stort.

Det är företaget Tui nordic som söker fyra "strandfejkare". Och den smått humoristiska beskrivningen i platsannonsen skiljer sig från klassiska annonser. Du ska ha en förmåga att drömma dig bort och vara bra på att inte hålla många bollar i luften. Bara tanken av orden deadline och produktivitet får dig att rysa, och det är meriterande om du är van att sova på din arbetsplats.

De som får jobbet får spendera två veckor i Stockholms centrala delar. I ett litet kontor med Medelhavskänsla får de anställda sitta i sommarkläder. Uppgiften blir att slappna av i en strandstol eller bara ligga på en strandhandduk.

Enligt Johan Ydring som är mediechef på Tui har över hundra personer sökt jobbet.

"Det är bra spridning på de som hittills har sökt. Allt från ungdomar och studenter till en it-chef som tyckte att det här lät som ett härligt sätt att få pausa lite grann i tillvaron", säger Johan Ydring till Expressen.

Tjänsterna är projektanställningar och de fyra personerna jobbar mellan den 22 januari och den 4 februari.