Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Replik Johnny Skalin (SD): Inte ett enda rätt i Sjöstedts artikel

Annons

Susanne Sjöstedt skriver den 27 augusti att avhopp i Sollefteå skulle bero på att vår distriktsstyrelse (DS) tagit alla deras pengar, att DS vill bestämma allt, att den motarbetat bildandet av en lokal partiförening, att Sollefteå kommun stoppat utbetalningen av det lokala partistödet och att uppgifter målar upp en bild av en distriktsstyrelse som struntar i regler och gör som den vill – däribland sabotera ombudsval.

Dessutom hävdar Sjöstedt att medlemmar förväntas följa direktiven från distriktsstyrelsen för att inte riskera uteslutning samt att det är ”skrattretande” att jag påtalat att jag är ny i distriktsstyrelsen sedan i maj.

Kritik betyder i dess positiva mening att utveckla. Genom att kritisera kan man konstruktivt bidra till att förbättra något. Kritik kan också vara neutral med syfte att utveckla det sagda och att berika samtalet. Eller så kan kritik vara negativ i syftet, som t ex att leta fel som inte ens finns.

Som ledarskribent är Susanne Sjöstedt en kritiker, det vill säga någon som åtminstone i teorin yrkesmässigt torde ha som mål att faktamässigt upplysa, utveckla det sagda och att berika samtalet utifrån sin egna politiska hemvist.

I ledarartikeln går emellertid inte att finna ett enda rätt – motbevisa mig den som kan.

DS har givetvis inte tagit några pengar - allt finns sparat i separata konton. Våra kommunala företrädare har tvärtemot vad som påstås väldigt fria tyglar, helt utan kontroll från DS. Partistödsutbetalningen frystes tillfälligt på grund av att uppgifter saknades om till vilket konto stödet skulle utbetalas till.

Något motstånd från distriktet till att öppna en kommunförening i Sollefteå eller annorstädes finns inte. Tvärtemot besöktes Sollefteå just i syfte att bistå med bildandet av en förening. Därför anställs den 1 september också en regionombudsman, för att bistå de lokala avdelningarna.

Några regler struntar inte heller vår styrelse i. Vi använder oss, sedan jag tillträdde styrelsen, av en professionell redovisningsfirma och vi utgår i övrigt från alla styrdokument och gällande regelverk. Den som hävdar annat borde lägga fram konkreta bevis för sina påståenden, därför att allt annat är att sprida missaktning utan saklig grund.

Något sabotage för att förhindra medlemmar att rösta på distriktsårsmöten existerar inte heller. Givetvis riskerar inte heller medlemmar uteslutning om de inte gör som styrelsen vill. Personärenden sköts av den centrala partistyrelsen.

Jag förstår att ledarskribenter med annan partifärg än min egen vill slå på mig/oss. Men kritisera mig eller min styrelse för vad jag/vi gjort och sagt och inte för vad jag/vi inte har sagt eller gjort. Jag är de facto ny sedan i maj och kan endast ta ansvar för vad som sker under mitt ämbete.

Innan man skriver en artikel full av felaktigheter kan man, om man vill, också först ta reda på fakta. Det hade varit betydligt mer renhårigt och ärligt. Men det är klart - då hade det ju inte funnits något att skriva om.

Johnny Skalin (SD)

Svar direkt:

Precis allt som dussintals (räcker det ens?) tidigare och nuvarande partimedlemmar vittnat om och kritiserat den regionala partiorganisationen för gång efter gång efter gång under närmare ett decennium är påhittat.

Inte ett enda rätt, förklarar Skalin och dömer ut partikamraters kritik och med den mediernas – och ledarsidans – bevakning av densamma. Dumma partimedlemmar, dumma medier och dum ledarskribent. Vi är bara ute efter att sätta dit SD.

Och den där lokala SD-föreningen i Sollefteå som Skalin ända sedan 2013 lovat är på gång, ja den bildas nog vilken minut som helst ska ni se...

Susanne Sjöstedt

Politisk redaktör (S)