Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Replik: Bra för hela regionen med ett BB i Sollefteå – det är okej att ändra ett beslut, S

Annons

Svar på Stefan Wikéns (S) replik "Felaktigheter om akutsjukhus i länet och BB i Sollefteå"

Hur ska jag och andra tolka Socialdemokraternas ord?

Elisabeth Strömqvist (S) fick 26/8 2014 frågan, från radions P4, "Tre akutsjukhus i länet, är det något som socialdemokraterna står bakom?". Hon svarade: "Ja, absolut, vi har ett partikongressbeslut på det, så det finns inga tveksamheter”.

I tidningen ST 10/9 2014 stod frågan. "Hur tänker ni agera för att rädda ett fullvärdigt akutsjukhus i Sollefteå?”. Svaret från Socialdemokraterna: ”I vårt valprogram är vi tydliga med att vi kommer att vara garanten för tre sjukhus i länet. Med sjukhus menar vi fullvärdiga akutsjukhus".

Beträffande beslut på distriktskongressen 2018 har jag inga skriftliga bevis, utan litar på Socialdemokrater som var där. Om man kan lita på en socialdemokrat? 

Det viktiga i detta är hur Socialdemokraterna kommer att agera på Sjukvårdspartiets motion, om att öppna BB/förlossningen i Sollefteå är det bästa för patienter och personalen i HELA länet.

Jag ville med min tidigare insändare hjälpa er att hitta en lösning på detta, det vill säga, det är helt okej att ångra sig när man ser att beslutet blev fel och inte blev som de var tänkt. Men att ljuga och förneka, det kommer man inte långt med.

Carina Hellström, Vänsterpartiet

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel