Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Rekryteringen inte professionell"

Rekryteringen är inte professionell. Den som är ansvarig för rekryteringen ska också se till så att den sköts enligt regelverket. Det anser socialdemokraterna i Härnösand

Tidningen Ångermanland berättade i lördags om rekryteringen till ny kommunchef i Härnösand. En rekrytering som enligt den socialdemokratiska oppositionen inte har fungerat.

Rune Danielsson, gruppledare för socialdemokraterna, anser att det är synd att man inte följt en normal rekryteringsprocess.

– I så fall hade vi fått ta ställning till vilken kandidat som skulle vara lämplig. Det fick vi inte nu. När vi kom till mötet fanns bara en kandidat kvar att ta ställning till, säger han.

Enligt Fred Nilsson ingicks det vid rekryteringsmötet den 13 april en överrenskommelse om hur man hanterar åsiktsutbytet rörande enskilda sökande.

– De som nu trots detta går ut och villigt berättar valda och vinklade delar ur de förda samtalen agerar verkligen oansvarigt. Resultatet blir att alla tre aktuella sökanden hängs ut som icke kompetenta, mycket märkligt. Det faller en tung dom över den/de som när de uppenbarligen inte fick som de ville sprider rykten som vem som sa vad i processen, rykten som är en soppa av sant och falskt, säger Fred Nilsson.

Det värsta med denna brist på etik är att det drabbar de som sökte tjänsten, anser han.

– Vi ska inte behöva skämmas över hur vår kommun hanterar de vänliga människor som ställer sig till förfogande att jobba för oss på svåra och krävande poster. De som nu agerat oansvarigt och oetiskt bör stå till svars.

Anders Gäfvert (M), ordförande i både kommunstyrelsens personalutskott och i kommunstyrelsen vill i dagsläget inte kommentera kritiken.