Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rekordresultat för Norrskog

2007 blev ett rekordår för skogsägarföreningen Norrskog. Resultatet mer än fördubblades jämfört med 2006 och slutade på 168 miljoner kronor.

Redan 2006 kunde Norrskog visa upp det bästa resultatet i föreningens historia. Till följd av stadigt stigande priser på vedråvara och sågat virke under 2007 kunde det gamla rekordet slås med råge. I första hand är det de träförädlade enheterna inom Norrskog Wood Products, NWP, som starkt bidragit till det goda resultatet.

- Det har varit en styrka för föreningen att under den här makalösa högkonjunkturen för sågverk och hyvlerier ha varit ägare till NWP. Vårt köp av Camfore och bildandet av NWP 2004 innebär en fördubbling av vår industrikapacitet, säger Norrskogs vd i ett pressmeddelande.

En stor del av resultatet kommer att delas ut till medlemmarna och då främst till de som levererat under 2007. Norrskog har valt att betala ett pristillägg på 30 kronor per kubikmeter rakt över hela sortimentet till de som levererat eller kontrakterat före oktober 2007.


STEN ENGBLOM
070-320 49 70