Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rekordmånga strandstädade i Sjöviken

Det sattes deltagarrekord i fiskeläget Sjöviken på Härnön på söndagen när Vägsamfällighetsföreningen Svältan-Sjöviken hade kallat till städning av stranden och efterföljande fest. Gensvaret blev rekordstort.

De som varit med länge i föreningens verksamhet kunde snabbt konstatera att det aldrig tidigare varit så många arbetsvilliga städare på stranden. Krattor, grepar och spadar var flitigt i bruk för att få bort sjögräs och tång som vågorna spolat upp på stranden. Även strandråg och annan icke önskvärd växtlighet närmast vattnet försvann snabbt.

Värmen var som i tropikerna, men som tur var fläktade en skaplig vind från havet.

Arbetet med strandstädningen gick med rekordfart och snart var det dags för grillning av hamburgare och dricka med tillbehör. Grillen sköttes med sedvanlig bravur av Tommy Berglund. Godare hamburgare får man leta länge efter.

Vid lördagens årsmöte med föreningen valdes en helt ny styrelse. Flera nya medlemmar välkomnades och nya kontakter knöts under aktiviteterna. Till ny ordförande för ett år valdes Anneli Halvarsson. Övriga nya i styrelsen blev Linn Riksberg, Mattias Linse, Sebastian Bylund och Marie Godin.

Bland suppleanterna omvaldes Åke Östman och nyvaldes Björn Bratell och Nicklas Byström.

Den styrelse som avgick vid årsmötet bestod av Uno Gradin, ordförande, Hans Magnusson, kassör, Anneli Halvarsson, sekreterare samt ledamöterna Michael Stridh och Anders Godin.

Uno Gradin

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel