Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rekordmånga sms på julafton

I år skickades rekordmånga sms på julafton. De ledande teleoperatörerna Tele 2 och Telia noterar ökningar i sms-trafiken på 20-30 procent.

Totalt skickade Tele 2:s mobilkunder över 28,8 miljoner sms på julafton, jämfört med förra årets notering på 22,5 miljoner på sms. Det innebar dessutom nästan en fördubbling av textmeddelanden jämfört med två år sedan.

Varje Tele 2-kund skickade i snitt åtta sms i år.

Julafton är den andra största sms-dagen på året. Nyårsafton är den mest intensiva, vi hoppas på nytt rekord då, säger Annika Kristersson, presschef på Tele 2, till TT.

Digitalt mer accepterat

Även Telia noterade en ökning av antalet sms från 19,8 miljoner till 23,7 miljoner. Enligt en undersökning som teleoperatören har gjort bland 2 292 svenskar skickade 80 procent en julhälsning via sms i år.

Nu börjar vi vänja oss vid tjänster där man är direkt närvarande. Dessutom lever vi i ett högt tempo fram till den 24. Man behöver inte skicka julhälsningen 2-3 dagar i förväg utan kan springa i kapp lite på slutet, säger Erik Hallberg, chef för mobilitetstjänster på Telia.

Mms-rekord hos Telenor

Telenors kunder skickade 8 miljoner sms, att jämföra med 7,7 miljoner förra året.

Intresset för att skicka mms har vuxit kraftigt bland bolagets kunder. Hela 700 000 mms skickades, vilket var en ökning med 60 procent jämfört med förra året.

"Allt fler upptäcker möjligheten att göra hälsningarna mer personliga med bild och ljud i mms", säger Mattias Ringqvist, marknadschef på Telenor Mobil, enligt ett pressmeddelande.

Teleoperatören 3 gjorde en prognos inför helgerna som baserade sig på antalet kunder och tidigare års statistik. Förra året skickades 12,8 sms på julafton, men i år räknade man med en kraftig ökning.

Vi räknade med 16 miljoner sms, säger pressansvarig Erik Hörnfeldt.