Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rekordmånga narkotikaanmälningar i Sollefteå

Antalet anmälda alkohol- och narkotikabrott i Sollefteå har fördubblats på en månad.
– Det har varit väldigt oroligt i vissa områden, säger B-O Lundberg på Sollefteåpolisen.

I Brottsförebyggande rådets (BRÅ) statistik över anmälda per brott per kommun och månad är det två typer av brott som sticker ut.

Under juni månad 2015 anmäldes 31 alkohol- och narkotikabrott i Sollefteå kommun. Det kan jämföras med föregående månad då antalet anmälda brott av samma kategori var drygt hälften.

– Nu under juni har vi haft väldigt aktiva poliser. Det har dessutom varit väldigt oroligt i vissa områden. När polisen har åkt till bland annat Forsmo, Resele och Långsele har de nästan alltid stött på en missbrukare, säger B-O Lundberg, förundersökningsledare vid Sollefteåpolisen.

26 av brotten i kategorin var renodlade narkotikabrott. Det kan handla om exempelvis narkotikalangning, bruk eller innehav. Alkoholbrotten kan till exempel handla om langning.

– Så fort man märker att vissa områden är extra oroliga så försöker man hålla sig där. Nu har många varit samlade på en liten yta eftersom de här missbrukarna bor nära varandra. Därför är det stor chans att stöta på någon.