Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekordmål av Zlatan avgjorde

Annons

Zlatan Ibrahimovic blev målskytt på nytt - den här gången redan efter 27 sekunder.

Det snabbaste målet för Sveriges fotbollslandslag på över 100 år.

Oj, det visste jag inte men nu vet jag, sade han efter 1-0-segern.

Sedan berättade han hur målet på Astana Arena gick till.

Det gick snabbt. Albin (Ekdal) vann bollen, spelade vägg med Elmander (Johan), fick tillbaka bollen och satte den i djupled till mig. Jag fick med mig den. Skjuter med vänstern, stolpe in. 27 sekunder, sade han och log brett.

Målet var inte bara det snabbaste målet i svensk landslag på över 100 år. Det var också det snabbaste någonsin i en tävlingslandskamp.

Tidigare delade Marcus Allbäck (EM-kvalet mot Lettland 2007) och Arne Nyberg (VM-semifinalen Ungern-Sverige 1938) rekordet.

De behövde 35 sekunder på sig.

Ibrahimovic bara 27.

Känns kul att slå det rekordet... också, men det viktigaste var att vi vann matchen, sade han. De var bra på att stänga ytor och det är inget lag som har haft det lätt här.

Målet - som satt precis intill målvaktens Maksat Bayzhanov vänstra stolpe var Ibrahimovics femte i VM-kvalet och 45:e i landslaget.

Därmed har han bara fyra kvar till att tangera Sven Rydells 49.

Ibland gör man mål, ibland inte. Det kommer och går så det gäller att vara på hugget och fokusera när man väl får chansen. I dag kunde jag ha gjort två eller tre, men det är som det är, sade han.

Med Zlatan Ibrahimovics rekordmål har Sverige just nu greppet om andraplatsen i grupp C och en chans att nå playoff för en plats i Brasilien-VM.

Och lagkaptenen gillar hur läget ser ut inför hemmamatchen mot Österrike - som kan avgöra gruppen - den 11 oktober på Friends Arena.

Vi tar sex poäng på tio dagar och tabellen ser annorlunda ut nu mot när vi samlades. Det var det här vi strävade efter - vi ville att nästa match mot Österrike skulle bli avgörande, det blir den nu, sade han.

Mer läsning

Annons