Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rekordhöga bostadspriser i Härnösand

En miljon kronor för en bostadsrätt på Hovsgatan är inget tidigt aprilskämt utan den nya verkligheten på Härnösands bostadsmarknad.

- Priserna har skenat iväg, säger Helena Holmberg på Fastighetsbyrån i Härnösand.

Priserna på både villor och bostadsrätter har ökat stadigt det senaste åren. Även om det fortfarande tillhör ovanligheterna att en bostadsrätt i Härnösand säljs för över en miljon kronor är det inte första gången det har hänt.

- Nej, det har sålts flera på Skeppsbron för runt en miljon, säger Ami Sörlin på Svensk fastighetsförmedling som sålde miljonlägenheten på Hovsgatan.

De flesta bostadsrätter ligger dock fortfarande en bra bit under miljonen och för mindre lägenheter går prisutvecklingen långsammare.

- Man kan ju fortfarande köpa en tvåa för 50 000 kronor, det gör ju att ungdomar här faktiskt har råd att köpa en lägenhet, så är det ju inte i storstäderna, säger Helena Holmberg

Men när det gäller villor och större lägenheter går priserna stadigt uppåt, inte minst genom att budgivning har blivit mer regel än undantag, åtminstone i de mest attraktiva lägena.

- Det är budgivning på det mesta. Visst kan det vara stor skillnad på utgångspris och försäljningspris, men det beror på vem som är i farten, säger Ami Sörlin.Läs mer i lördagens TÅ.ANNA WIKNER
0611-554822