Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekord och förlust för Petrasek

Annons

Dagen hade kunnat sluta roligare för HV:s rekordback David Petrasek.

Landslagsforwarden Mattias Janmark-Nylén såg till att förstöra festen med ett hattrick när AIK vann med 5-4 efter straffar.

Klart jag vill vinna, men samtidigt kommer vi tillbaka från ett tvåmålsunderläge, sade Petrasek efter att ha blivit rekordman i SHL/elitserien.

Den 37-årige HV-backen gjorde sin 809:e grundseriematch och gick därmed förbi Mikael Håkanson, före detta Linköping, som järnmannen nummer ett.

Det känns som jag är mitt i karriären och har flera år kvar att spela. Det jag fokuserar på är nästa match. När man väl har lagt av är rekordet något man kan vara stolt över, sade Petrasek som också debuterade som lagkapten i stället för långtidsskadade Johan Davidsson.

En poäng fick duga en sådan här dag. Men knappt fem minuter kvar av den tredje perioden såg det ut som om Petrasek och hans HV71 skulle kamma noll.

Bottentippade AIK ledde med 4-2 och gick mot tre poäng.

Brett Sterling reducerade till 4-3 efter 15.27 med sitt andra mål för kvällen.

När Elias Fälth, VM-guldback i våras, smällde in kvitteringen i spel sex mot fem stod matchklockan på 19.39.

Det visar styrka och moral i laget att få ett sånt svar redan första matchen. Jag tror inte vi hämtade upp ett tvåmålsunderläge på bortaplan på hela förra säsongen. Mitt i ilskan att förlora så känns det bra, sade Petrasek.

Fram till 4-2 hade det mesta handlat om AIK och lagets förstakedja med Mattias Janmark-Nylén (tre mål och ett assist), finländske landslagscentern Teemu Ramstedt (1+1) och förre HV-spelaren Björn Melin (0+2).

Janmark-Nylén fick sista ordet också med sitt straffmål. Ett turmål, enligt honom själv.

Pucken började studsa lite så jag får felträff och den går in mellan benen på deras målvakt (Gustaf Wesslau). Det är väl en sån dag när det mesta går in - även en sån, sade 20-åringen.

Han fick sitt stora genombrott i fjol, 14 mål och 31 poäng, och gjorde hattrick och fem poäng i en match mot Modo.

AIK fick byta ut målvakten Daniel Larsson precis före HV:s kvittering till 4-4 och i stället kom Alexander Hamberg in. Enligt sportchefen Daniel Rudslätt handlade dock bara om krampkänning och Larsson är tillbaka till nästa match.

David Petrasek ser också framåt. Rekordeftermiddagen var inget att minnas.

Frågar du om två veckor så har jag glömt skiten.

Mer läsning

Annons