Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekord-Harry pallade favorittrycket

Annons

Alla som spelat på V75 de senaste två åren har nog sett namnet Harry Haythrow i startlistan. På lördagen gjorde han 46:e loppet i rad och var för första gången spelfavorit.

Sjuåringen pallade för favoritskapet och vann lätt med Peter Untersteiner i sulkyn.

Den 9 oktober 2010 startade Harry Haythrow på V75 för första gången. Det blev några prisplaceringar och det var inte många som lade märke till den amatörtränade valacken.

Nio månader senare var Harry Haythrow tillbaka på V75 med en fjärdeplats.

45 lopp senare kom femte vinsten.

Det var första gången som han var favorit och då var det lite extra nervöst. Alla kom fram och frågade om vi trodde att han skulle vinna. Visst trodde vi lite på Harry och han var ju otrolig bra igen, sade ägaren och tränaren Johnny Johansson.

Bästa kompisen Benno Karlsson, som är med och sköter om guldklimpen, var strålande glad efter den lätta vinsten på fina 1.10,9.

Det är en saga som bara fortsätter. Tänk att få åka iväg och tävla varannan lördag på V75 med en sån bra häst. Vi kör väldigt lugnt på veckorna och Peter har ju kört många snälla lopp med honom, därför är han fortfarande väldigt pigg och glad.

Peter Untersteiner hade taktiken klar inför Gulddivisionen.

Jag gav järnet från start och ville sitta i spets. Men det blev en väldigt tuff öppning och när jag såg 1.07,7 på klockan blev jag orolig. Men 500 meter kvar fanns det inga pigga hästar runt om oss och då kändes det förstås bra, sade Untersteiner.

Efter segerloppet fick kompisarna Johansson och Karlsson en inbjudan till storloppet Åby stora pris om tre veckor.

Bara loppet är med på V75 så startar vi, skojade Untersteiner. Det lutar väl åt start där, men först måste vi se hur Harry har tagit det här loppet, vi är rädda om honom, sade Johansson.

I Jägersros stora treåringspris visade Åke Svanstedt upp en ny stjärna. Rolex Bigi besegrade mer rutinerade konkurrenter trots ett tufft lopp utvändigt ledaren. Vinnartiden nya banrekordet 1.13,3 över medeldistans i blott femte starten.

Det är en väldigt bra häst. En av de bästa treåringar jag tränat. I sista sväng hade jag mycket att köra med och han avgjorde säkert. Men han travade inte helt perfekt och två starter inom en vecka var en aning tufft. Det säger dock en del om klassen på Rolex Bigi; att vinna när man inte är på topp, sade Åke Svanstedt till TT.

Om två månader lämnar Åke Svanstedt Sverige för en ny tränarkarriär i USA. Rolex Bigi blir kvar på Bjertorp gård i Västergötland i träning hos sonen Anders.

Mer läsning

Annons