Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Reklam i mobilappar lyfter Facebook

Annons

Världens största sociala nätverk Facebook redovisar ett starkt resultat för tredje kvartalet. Omsättningen ökade med cirka 60 procent till drygt 2 miljarder dollar.

Vinsten blev 426 miljoner dollar eller 17 cent per aktie för tredje kvartalet, som sträckte sig fram till den 30 september. Det ska jämföras med en nettoförlust på 59 miljoner dollar eller 2 cent per aktie under samma period förra året.

Bakom den starka kvartalsrapporten ligger kraftigt ökade intäkter från reklam i appar för smarta mobiltelefoner. Mobilreklamen utgjorde 49 procent, omkring 988 miljoner dollar, av de totala reklamintäkterna under kvartalet. För ett år sedan var motsvarande intäkter cirka 150 miljoner dollar. Då befann sig Facebook i startgroparna för att börja utveckla sin affärsidé om reklam i mobiltelefoner.

Resultatet fick Facebook-aktien att stiga 15 procent till 56:45 i efterhandeln på New York-börsen.

Claes Hemberg, sparekonom vid Avanza, tillhörde dem som var skeptiska till den kurs som Facebook börsintroducerades till.

Det är först nu som de visar att de kan tjäna pengar och då stiger värderingen, säger han till TT.

Hemberg säger att frågan är hur hållbara Facebooks intäkter är och om det går att fortsätta att sälja annonser i samma utsträckning.

Mer läsning

Annons