Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Reinfeldt stoppar Billströmuppgifter

Annons

Migrationsminister Tobias Billström, som varit i blåsväder för sin handel med aktier i Northland Resources, har även köpt aktier i ett annat gruvbolag. Men information om affärerna hålls hemlig.

TV4 Nyheterna har försökt få ut information om Billströms aktieaffärer i gruvbolaget Lappland Goldminers, men regeringen har beslutat att avslå begäran och svarar att uppgifterna är fortsatt sekretessbelagda. Regeringsbeslutet är undertecknat av statsminister Fredrik Reinfeldt.

Det står enligt motiveringen inte klart att uppgiften "kan röjas utan att den som uppgiften rör lider skada eller men", enligt TV4 Nyheterna.

Ekobrottsmyndigheten har gjort en förutredning om Billströms köp av aktier i Northland Resources, som statliga LKAB senare hjälpte till att rädda. Det fanns misstankar om att Billström hade insiderinformation när han köpte, men förutredningen har lagts ned.

"Regeringens beslut innebär inte något nytt. De uppgifter som har efterfrågats är inte offentliga. Detta har även gällt tidigare regeringar", skriver Daniel Valiollahi, pressekreterare på regeringskansliet i en skriftlig kommentar till sekretessbeslutet om Billströms affärer.

Mer läsning

Annons