Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Reinfeldt kommer hem

I valet 2010 står en borgerlig allians med en idé om vad den vill mot ett ofärdigt vänsterexperiment, enligt statsministern och Moderatledaren Fredrik Reinfeldt.

De pratar om miljonerna men döljer miljarderna, sade Reinfeldt i sitt traditionella jultal på måndagseftermiddagen. Vi ska utmana en motståndare som är tom på besked och avslöja att de inte har någon idé alls om hur Sverige ska se ut i framtiden, sade Reinfeldt.

Han konstaterade att läget för den borgerliga alliansen, mindre än nio månader före riksdagsvalet i september nästa år, är dåligt.

Utgångsläget är inte bra, vi ligger under, sade Reinfeldt och underströk att alliansen och Moderaterna nu vill berätta mer om vad de vill med Sverige.

Han listade tre saker som särskilt viktiga - full sysselsättning, utveckling av välfärden och rädsla för våld och brott.