Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Reinfeldt håller fast vid laget

Annons

Statsminister Fredrik Reinfeldt ser för dagen inga skäl att byta laguppställning i regeringen och plocka in nya ministrar. Inte som jag tänker i dag, säger Reinfeldt till TT inför regeringsförklaringen i riksdagen den 17 september.

Det är snarare att se till att alla statsråd jobbar för att få oss omvalda nästa höst, säger Reinfeldt under ett besök hos Finska föreningen i Torshälla.

Reinfeldt säger till journalister att han anser att den regering han lett sedan 2010 fungerar bra.

Styrkan är att den i stora delar är rätt erfaren och att vi är fyra partier som är väldigt nära varandra. Vi har blivit allt bättre på att regera Sverige och att förhandla fram budgetar och olika överenskommelser, säger Reinfeldt.

Han framhåller att det, förutom förändringar 2010, har skett kontinuerliga förändringar när ministrar avgått. Han vill inte resonera om eventuella svagheter.

Det som är frustrerande i vår tid är att vi är rätt överens om vad vi vill åstadkomma, ett inkluderande, hållbart samhälle som ger jobb till alla som vill ha det. Det svåra är inte att uttrycka visionerna om vad vi vill, utan att få det att fungera i verkligheten, säger Reinfeldt och hänvisar till att regeringen verkar i ett väldigt komplicerat samhälle med stora strukturförändringar och tilltagande globalisering. Det svåra är att få människor att följa med i utvecklingen, med kunskaper och med erfarenheter som gör att de kan komma i arbete och få ett bra liv. Det funkar inte för alla och det är en stor frustration, säger statsministern.

Mer läsning

Annons