Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Reideborn håller tätt – men Modo behöver mål framåt

Efter två perioder är det alltjämt mållöst mellan Modo och Växjö i Fjällräven Center.
Bäst på planen hittills: Modomålvakten Adam Reideborn.

Målvaktsfrågan i Modo har varit omdebatterad under säsongen och kanske extra mycket på senare tid. Vem som ska vara sista utpost när Modo – med största sannolikhet – kliver in i ett ovisst kvalspel om ett par veckor återstår att se, men Adam Reideborn har skött sig bra de senaste matcherna.

Reideborn räddade 27 skott när Modo vann med 4–2 mot Frölunda i lördags. Tre dagar senare fick Jonatan Bjurö chansen borta mot Djurgården – men byttes ut efter en period vid ställningen 0–3. Reideborn klev då in och räddade 19 av 21 skott.

Läs också: Så hyllades Skröder för milstolpen i Mododressen

Mot Växjö på torsdagen har Adam Reideborn varit matchens klart bäste spelare efter två perioder. Växjö har avlossat 20 skott mot mål men Reideborn har sett alert ut och stoppat dem alla; inte minst har han stått för ett par riktigt fina sidledsförflyttningar.

Likväl är det oavgjort så här långt, då utespelarna i Modo inte lyckats spräcka Stefan Steens nolla på andra sidan. För att Modo ska ha en liten, liten chans att klara sig kvar i SHL utan kvalspel krävs att laget vinner i afton – till att börja med...

Följ vår direktrapportering från Modo–Växjö här.