Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rehn vill se Greklandsbeslut i dag

Annons

EU:s finländske ekonomikommissionär Olli Rehn vill se ett finansministerbeslut om nya nödbetalningar till Grekland i dag. Det är inte mycket som krävs, enligt Rhen.

Efter att förra veckan ha hållit på ända till klockan fem på natten tar euroländernas finansministrar det säkra före det osäkra i dag, när de möts för att än en gång diskutera krisen i Grekland. Mötet inleds därför redan vid lunchtid, i stället för som i vanliga fall på seneftermiddagen.

Det är nödvändigt att ett beslut kan tas om nästa utbetalning. Det är viktigt för Grekland, det är viktigt för Europa. Jag manar medlemsländerna och IMF (Internationella valutafonden) att ta sista steget - eller snarare de sista centimetrarna, för mer än så är det inte som återstår, sade EU:s ekonomikommissionär Olli Rehn när han anlände inför finansministermötet i Bryssel. Grekland har gjort sitt, nu är det dags för eurogruppen och IMF att leverera.

Grekland hoppas att ministrarna äntligen ska kunna ge klartecken till en mångmiljardsutbetalning ur det senaste nödpaketet och åtminstone Frankrikes finansminister är positiv:

Jag åker dit med klar avsikt, och med stöd från min president och premiärminister, för att nå en uppgörelse, sade Pierre Moscovici i går kväll, enligt Reuters.

För de hårt ansträngda spanska bankerna kommer det att krävas närmare 37 miljarder euro, motsvarande 318 miljarder kronor, i en första runda för att rekapitalisera, säger finansminister Luis De Guindos i Bryssel till AFP. Insatsen gäller fyra banker som har nationaliserats.

Mer läsning

Annons