Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Regionalträff för Svenska Turistföreningens lokalavdelningar i Mellannorrland

Svenska Turistföreningen har inbjudit STF:s lokalavdelningar till regionala träffar på nio platser. För Mellannorrland var det lördag 23 november med samling på Härnösands Folkhögskola. Anita Österholm STF Härnösand kunde hälsa 19 deltagare från Härnösand, Höga Kusten, Örnsköldsvik, Sundsvall-Timrå, Sollefteå och Jämtland-Härjedalen.

Dagen inleddes med information av Anders Norberg STF Sundsvall-Timrå som varit på en av STF:s ideella träffar i Nora, där det togs upp programpunkter förslagna från STF centralt.

Programfolderns framtid, erfarenhetsutbyte, eventuell start av en ny lokalavdelning i vårt område diskuterades.

Efter lunch gästades träffen av Jean Edström, friluftssamordnare på länsstyrelsen, som visade bilder från Gröntjärnen och Sönnansjöbergens naturreservat. Friluftsliv med naturupplevelser är viktiga resurser i folkhälsoarbetet. Där ingår värdet av medveten samverkan kring grön infrastruktur i samhällsplaneringen, där resultatet kan räknas i bättre livskvalitet.

Dagens andra gäst var Per Edström, ordförande i Härnösands orienteringsklubb, som berättade om bland annat Härnö Trail, med det första testloppet år 2015 med cirka 100 deltagare och över 1000 deltagare hösten 2019.

Arrangörernas utgångspunkt för bansträckniningen har varit att det ska vara vackert hela tiden. Klubbens motto för all verksamhet är glädje - naturupplevelser - gemenskap. Under eftermiddagen blev det samtal omkring lokala samarbeten, vandringens dag som är 12 september år 2020, med mera.

Glädjande är att STF ökat till 242 000 medlemmar, och det finns 65 lokalavdelningar inom STF.

Stort tack till STF Härnösand, alla deltagare och dagens föreläsare.

Kurt Söderlund

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel