Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Regeringsbyggnader omringade

Annons

Fler än 10 000 demonstranter omringade på måndagen regeringsbyggnader i Thailands huvudstad Bangkok.

Vi kommer att använda snabbtorkande cement för att stänga vägarna till byggnaden, så att regeringen inte kan ta sig till jobbet, sade en protestledare. Yingluck Shinawatra kommer inte ha en chans att återvända till regeringsbyggnaden under detta liv, eller nästa, sade protestledaren Suthep Thaugsuban enligt Bangkok Post, strax efter det att han anlänt till området och satt upp en provisorisk scen.

De protesterande har blockerat delar av entrén till regeringsbyggnaden.

Premiärminister Yingluck har sagt att hon inte kommer att återvända till sitt kontor, som inte har kunnat använda på omkring två månader, förrän det bedöms som tillräckligt säkert.

I dag ska företrädare för regeringen träffa tjänstemän inom valkommissionen för att diskutera hur man ska kunna fullfölja valet som hölls nyligen, rapporterar BBC. Demonstranter hindrade människor från att rösta på en rad platser och delar av valet måste göras om.

Protesterna mot premiärminister Yingluck Shinawatra har pågått i månader. Demonstranternas motoffensiv kommer efter att säkerhetsstyrkor under helgen försökt återta flera platser från proteströrelsen.

Samtidigt har hundratals arga bönder enligt Reuters klättrat över de taggtrådsstaket som omgärdar Yingluck Shinawatras tillfälliga kontor i en annan del av staden. De hotar även att storma byggnaden om inte premiärministern kommer ut och talar med dem.

På tv-bilder sågs demonstranter med skyltar där det stod "premiärminister Yingluck har struntat i risbönderna".

Lantbrukarna, som under protesterna mestadels hållit sig vid sidan av de andra demonstranterna, är upprörda över att subventionerna till risbönderna sinat.

Mer läsning

Annons