Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Regeringen ropar efter tyfon-hjälp

Annons

Chanserna att hitta överlevande efter tyfonen Bopha minskar för varje timme. En kvarts miljon uppskattas ha mist sina hem och den filippinska regeringen ber nu om utländsk hjälp.

Erinae Cantilla och hennes familj gick barfota i två dagar genom lervällingen i jakt på mat och skydd mot hällregnet.

Allt vi hade är borta. Det enda som finns kvar är döda människor, sade Cantilla till AFP efter att hon och hennes tre barn nått utkanten av New Bataan, som liksom många andra städer nästan helt jämnats med marken.

En kvarts miljon filippinier har mist sina hem och hittills har militären hittat 475 döda. De senaste två dagarna har några också grävts fram levande. Men utsikterna att hitta de hundratals som saknas är små, konstaterade generalen Ariel Bernando. Presidenten har skickat förnödenheter till 150 000 människor på ön Mindaos östra kust, men regeringen ber nu om hjälp från utlandet. Bopha har svept bort en fjärdedel av landets bananskörd, något som väntas få följdverkningar för lång tid framöver.

Tyfonens framryckning har fått landets kommunistrebeller att avbryta sina strider och i stället erbjuda sig att stötta armén för att hjälpa de nödställda.

Mer läsning

Annons