Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Regelkrångel skrämmer elever

Krångliga regler skrämmer många elever vid naturbruksgymnasier från att starta eget. Det visar en undersökning Lrf Ungdom gjort.

Drygt 3 000 elever som går årskurs tre vid något av landets naturbruksgymnasier fick frågan "Skrämmer alla regler och allt pappersarbete dig från att starta eget företag?".

Hela 51,9 procent av eleverna svarade ja. Främst är det tjejerna som oroas över krånglet. 54,3 procent av dem svarade ja på frågan. Motsvarande siffra för killarna var 48,5 procent.

På Nordviks naturbruksgymnasium satsar man mycket på entreprenörskap, bland annat genom att låta eleverna driva UF-företag. Djurvårdslärare Lennart Andersson, som är en av de som håller i satsningen, har dock inte märkt att eleverna oroas.

- Jag har inte hört något sådant bland våra elever. Men när de kör UF-företag blir de ju inte drabbade av så mycket krångel, säger han.


MARGARETA CRONQUIST
070-650 24 61