Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

RedOne vill släppa nya Jackson-låtar

Michael Jackson och RedOne arbetade på nya pophits.

Nu vill den svenska producenten släppa de outgivna låtarna.

Jag vill släppa dem för välgörenhet, säger han till TT Spektra.

RedOne och Michael Jackson höll på och spela in nytt material.

Mitt under pågående inspelningar kom chockbeskedet: Popkungen hade gått ur tiden.

Det var jättejobbigt. Jag lärde känna honom bra de sista månaderna innan han gick bort. Jag skulle träffa honom i London och vi skulle jobba ihop under tiden han gjorde sina konserter. Vi skulle göra nya låtar, nya singlar. Jag var i England då, med Lady Gaga, men jag avbröt turnén och åkte hem. Jag kunde inte jobba, jag var tvungen att ta en paus, säger svenska producenten Nadir "RedOne" Khayat. Det hade blivit stort. Det lät jättebra.

För välgörenhet

Han fortsätter och hyllar Jackson:

Michael var underbar. Han är en av de snällaste människorna jag någonsin träffat. Han var nyfiken på folk och fick alla i sin omgivning att må bra. Och musikaliskt; Han var överlägsen. Jag dirigerar mycket känslorna på sången och alla detaljer i inspelningen. Men med Michael, allt han sa var absolut perfekt.

Nu vill RedOne släppa de nyskrivna låtarna han har spelat in med Michael Jackson.

Jag vill helst inte tjäna pengar på det jag har gjort med honom. De låtarna vi gjorde ska sådana fall släppas för välgörenhet. För något som han skulle ha blivit glad över.