Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Redlihs får lämna Modo

Modo och tryout-backen Jekabs Redlihs gick skilda vägar på onsdagen.

Frågan är om Anssi Salmela nu gör entré?

Den 8 september aviserade Modo att den lettiske backen Jekabs Redlihs skulle träna och spela med laget under en tre veckor lång tryout-period.

I själva verket blev han bara kvar i två och en halv vecka. Redlihs gjorde sin sista insats i Mododressen på tisdagen hemma mot Frölunda.

– Vi tackar Jekabs för sin insats och önskar honom stort lycka till med sin framtida karriär, säger Modos general manager Markus Näslund i ett pressmeddelande.

Finländaren Anssi Salmela tränar dock alltjämt med klubben – och en logisk fråga just nu är om han kommer att ersätta Redlihs i laguppställningen.

– Jag är dåligt insatt i det, säger Modos tränare Anders Forsberg. Markus får ta den delen med Anssi och hans agent, och se vad som händer där. Men det är en intressant spelare som gör bra ifrån sig på träningarna.

Om han, hypotetiskt, skrev på för Modo – vad skulle kan då bidra med?

– Han är egentligen bra över hela isen. Det är en väldigt spelskicklig spelare, med ett bra skott. Han har också spelat på hög nivå, både nationellt och internationellt. Han skulle passa bra in i dagens Modo.