Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Recept: Potatisrösti med Ramselebacon

/

Här är stjärnkocken Andreas Margadants huvudrätt.

Annons

Ingredienser:

  • 900 gram lätt kokt potatis
  • 80 gram finhackad lök
  • 80 gram Ramselebacon i fina tärningar
  • 50 gram äkta svenskt smör
  • 1,5 deciliter Norrmejeriers vispgrädde
  • 150 gram gruyèreost, eller ost av västerbottenstyp, riven
  • 4 kvistar timjan
  • 5 medelstora majskycklingfileer
  • 3 deciliter Norrmejerier crème fraîche
  • 4 knippen gräslök
  • 40 gram äkta svenskt smör
  • Salt, svartpeppar, muskot

Gör så här:

Riv potatisen grovt med ett rivjärn.

Fräs den finhackade löken i lite smör, tillsätt bacon och stek den tills den är lite krispig.

Tillsätt potatisen, blanda allt i stekpannan och krydda med lite salt, peppar och muskot.

Stek den långsamt tills du ser att den blir brynt, vänd sedan hela rätten med hjälp av en tallrik.

Tillsätt lite smör då och då tills röstin har fått en jämn, guldbrun färg.

Vispa grädde med grovriven gruyèreost till en röra.

Fyll röran i en spritspåse, gör ett hål med kniven i kycklingfilén och fyll den.

Krydda kycklingen med lite salt och peppar och bryn den i stekpanna på båda sidor.

Stek kycklingen i ugn på 175 graders värme tills den har en innantemperatur på 70 grader och låt den svalna tills den blivit ljummen.

Krydda med lite svartpeppar.

Servering:

Röstin ska delas upp i sex lika stora bitar, som en kaka.

Skär upp majskycklingen och lägg den ovanpå.

Dekorera med lite crème fraîche och en kvist timjan.

Tips: Om du har en liten stekpanna hemma kan du göra rösti portionsvis i runda kakor, det ser mycket trevligare ut.

Mer läsning

Annons