Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rebecca Ferguson laddar för gala

Annons

Helen Mirren, Helena Bonham Carter, Jessica Lange, Elisabeth Moss - och Rebecca Ferguson.

Rollen i "The white queen" har tagit henne hela vägen till Golden Globe-galan.

Det här är enormt och skitkul, säger Rebecca Ferguson till TT.

Rebecca Ferguson hade fullt upp med en lussebulledeg inför luciafirandet med sin son när hon fick ett minst sagt oväntat sms om att titta på Golden Globe-nomineringarna på torsdagseftermiddagen.

Ett par sekunder senare hör jag mitt eget namn. Jag fattade ingenting. Samtidigt skulle jag smälta 250 gram smör och tänkte "ok, det kan jag i alla fall göra", säger hon.

"Kan inte förstå det"

Kontrasterna är onekligen stora i Rebecca Fergusons liv. Rollen som Elizabeth som blir drottning i 1400-talets England har lett till en gigantisk nytändning i karriären. För tillfället är hon hemma i Simrishamn med familjen efter att ha filmat storfilmen "Hercules" i Budapest under hösten. I januari ska hon spela in thrillern "Despite the falling snow" om en kvinnlig spion i kalla krigets Moskva. Och så blir det förstås gala.

Hennes mednominerade är Jessica Lange, Helena Bonham Carter, Elisabeth Moss och Helen Mirren.

Jag kan inte riktigt förstå det, de är ju alla mina stora favoriter. Jag får väl passa på att våga prata lite med dem, känna lite på dem, ha. Men de är ju också bara människor, vare sig man heter Helena Bonham Carter eller Rebecca Ferguson är man lycklig över att få bli framlyft så här för en liten stund.

Bra möte

Golden Globe-galan är en viktig del av den våg av prisgalor som leder fram till Oscarsgalan. Det är de 93 medlemmarna i Hollywood foreign press association, utländska nöjesjournalister i Hollywood, som utser de nominerande. Lyckat nog hade Rebecca Ferguson ett bra möte med det gänget för några månader sedan.

Jag var i USA och skulle göra press för "The white queen". Jag var jättenervös innan. Men det gick bra och vi hade jättekul. Efteråt fick jag veta att det var Hollywood foreign press. Det var nog bra att jag inte fattade det på förhand.

TT: Vad har den här rollen betytt för dig?

Det är en enorm roll för mig. Det har varit ett stort steg mot massor av nya möjligheter. Den symboliserar så mycket mer än bara en roll.

Mer läsning

Annons