Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ray Davies tror på framtid för Kinks

The Kinks ser ut att bli nästa legendariska grupp som återförenas. I en intervju med brittiska Sky News säger Ray Davies att han skriver på nytt material åt bandet.

Jag har spelat in några demos tänkta för bandet, och de är bra, säger han i intervjun.

Framtiden för The Kinks verkar hänga på hur Ray Davies broder Dave återhämtar sig från den hjärtinfarkt han drabbades av för fem år sedan. Han har tillfrisknat nog för att boka in ett par solospelningar nästa år, och går dessa bra hoppas Ray kunna sätta ihop bandet igen.

Det viktiga för mig är om min bror kan vara med eller inte. Och om det blir av så måste det bli med nytt material. Jag vill inte bara spela våra gamla låtar, det intresserar mig inte, säger han till Sky News.

The Kinks slog igenom på andra halvan av 1960-talet och räknas som ett av de mer inflytelserika brittiska rockbanden. Gruppen upplöstes 1996, efter att bröderna Davies under långa perioder haft svårt att komma överens.