Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Raskt Växjö körde slut på Färjestad

Annons

På fem minuter körde Växjö slut på Färjestad. Inte minst genom en fantastisk individuell prestation av David Åslin.

Jag är fruktansvärt besviken på hur vi kommer ut i matchen, suckar Färjestads tränare Leif Carlsson efter 1-3-förlusten.

Elitserien har blivit SHL. Men vissa saker är sig lika. Förra hösten vann Växjö i Karlstad med 3-0 inför den då sämsta publiksiffran i Löfbergs Arenas historia.

Den här gången fick visserligen Färjestad in ett tröstmål till 3-1, men även den här gången fick det publika bottenrekordet skrivas om. Bara 4 210 åskådare var på plats.

Jag tycker synd om publiken som kom hit, säger Leif Carlsson.

Men att den usla publiksiffran skulle påverka spelarnas förmåga att tända till slår han bort.

Det här är vårt jobb, vi ska klara av att göra en bra insats varje match. När vi tränar har vi ingen publik och då kan vi göra vårt jobb, säger Carlsson.

Nog för att Färjestad såg oerhört blekt och tafatt ut. Växjö kom till Karlstad och bjöd på fart och inledningsvis också underhållning. Inte minst David Åslins soloprestation som gav laget en 2-0-ledning. Färjestadsbackarna Anton Grundel och David Liffiton förnedrades innan Fredrik Pettersson-Wentzel i målet också överlistades.

Jag har inte sett målet själv än, men killarna i laget var väldigt glada och sade att det var det snyggaste målet i serien hittills, säger David Åslin. En fantastisk prestation, kul för publiken att det sker den typen av mål även om majoriteten här kanske inte tyckte om det, säger Växjötränaren Sam Hallam.

Leif Carlsson var också imponerad av Åslin - inte av sina backar.

Målen Växjö gör är bra prestationer, men vi är ju inte ens med på banan. Givetvis måste jag ta ett stort ansvar för att killarna inte är redo när pucken släpps. Samtidigt ligger det ett stort individuellt ansvar, vi vinner inte en närkamp. Tror man hockey är enkelt är det bara att glömma det, säger Carlsson.

För både Färjestad och Växjö väntar nya matcher redan på lördagen.

Det har jag inte ens tänkt på än. Tre poäng på bortaplan mot Färjestad är vi just nu jättenöjda med, säger Hallam.

Leif Carlsson har mer att fundera på.

Vi får kolla på matchen och se om vi hittar några anledningar till att vi inte var giftiga framåt. Hittar vi några svar kanske vi ändrar i några formationer, men det kan lika gärna bli att de här får en ny chans.

Mer läsning

Annons