Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rånare kapade värdetransport

Annons

Rånare slog till mot ett värdetransportföretag i industriområdet Koppardalen i Avesta vid 17.30-tiden på måndagen.

De maskerade männen bar automatvapen när de stormade in på värdetransportkontoret, slog ner en väktare och kapade en värdetransport, enligt Dala-Demokraten på nätet.

Tre beväpnade män tilltvingade sig bilen under vapenhot och försvann, bekräftar Stefan Dangardt, informationsansvarig på polisen i Dalarna, för TT.

Det kapade fordonet körde i följe med en stulen silverfärgad Porsche Cayenne. Den hittades kort därpå brinnande i Krylbo. Värdetransportfordonet fann polisen i Myggbo en halvmil utanför Avesta.

Den överfallne väktaren klarade sig undan med lindriga skador. Om rånarna fick med sig ett byte, och hur stort det i så fall blev, var oklart på kvällen.

Enligt Dalarnas Tidningar på nätet bytte rånarna bil och fortsatte flykten på riksväg 68 i riktning mot Norberg. Polisen, som fick förstärkning från hela länet, upprättade vägspärrar och bad polisen i angränsande län om assistans.

Ett par timmar efter rånet fortsatte polisjakten. Polisen var angelägen om att få hjälp av allmänhetens iakttagelser.

Polisen betecknar rånarna som farliga.