Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ramzel tog vägen från Ramsele till Storfinnforsen

Annons

Första älgjaktsveckan kommer, traditionsenligt, Ramzel till Café Storfinnforsen och detta år var inget undantag. Dom kom sågs och segrade.

Detta liveband går från klarhet till klarhet. Jag har hört dom så ofta så man skulle kunna tro att jag kan deras repertoar utantill men det dyker hela tiden upp nyheter. Blandningen mellan visor, rocklåtar, schlager och eget material ger föreställningen både bredd och djup.

Vi presenterades också för två gästartister, Kalle "Rör" från Sollefteå dragspelsklubb och Vallåsens Kalle Jularbo, Ivar Asplund. Dessa två herrar drog av "Drömmen om Elin" och "Brännpärs vals" med stor bravur. Härligt!

Ivar Asplund, den pensionerade polismästaren från Forserum i Småland, började spela dragspel på äldre dar och har spelat med Ramzel på Café Storfinnforsens musikkvällar under flera år.

För övrigt fick vi höra Sven Stefan sjunga älgbrunnslåten, Tryggve rocka loss med "Sally var en reko brud" , Nisse från Högda sjunga "sex fot under" och kapellmästaren själv, Sven-Åke Carlsson, både sjunga och försöka dirigera dessa bångstyriga musikanter. Bakom allt detta satt Totte Trum, det taktfulle batteristen från Strinne och såg till att alla höll takten.

Den oväntat stora publiken förtrollades och jublet ville aldrig ta slut.

Slut blev det däremot på fikabuffén, alldeles för tidigt och caféet ber om ursäkt för detta.

Britt-Marie Sörensson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel