Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ramzel fick lokalerna att gunga på musikcafé på Junselevallen

Förberedelserna startade redan vid frukost. Vi stoppade i oss både mackor, kokta ägg och gröt för att orka med kvällen.

Annons

Lite gympaövningar på köksgolvet, armhävningar och en språngmarsch runt ladan. Sedan blev det en halvtimmes handklappning. Vi kommer ju ihåg hur det var förra gången. Handflatorna blev kraftigt röda och skavsåren ömmade, därför gällde det att öva mycket.

Efter lunchen blev det en timmes vila innan garderoben letades igenom för att hitta kläder som passade för kvällen. Det går inte att klä sig för varmt, det vet vi. Både temperaturen och tempot kommer att bli högt.

När tiden närmade sig stuvade vi in oss i bilen för åtta kilometers färd. Det gäller att vara ute i tid. En halvtimme innan starten kan det vara fullt som flustret på en bikupa en solig dag.

Lokalen, Vallencia, var knökfull när byalagets ordförande hälsade alla välkomna och inledde med att recitera en gammal österbottnisk visa som har sjungits i skolan på Vallen. Ljudnivån var hög. Det var fler än jag som skruvade upp hörapparaterna för att kunna höra vad bordsgrannen sa. Den eminenta orkestern Ramzel drog i gång så lokalen gungade och fönsterrutorna skallrade. Eller om det var någons löständer, det gick inte att avgöra. Applåderna efter låtarna lät som framrusande timmertåg på den närliggande Forsmo-Hotingbanan när Ramzel rev av låt efter låt. Alltifrån finstämda visor till dånande rocklåtar. De är bra de där gubbarna!

Ett musikkryss var naturligtvis en höjdpunkt. Nästan alla hade alla rätt så det blev lottning för att få fram en vinnare. Antingen var vi duktiga på musik eller var det ett lätt kryss. Senare blev det kaffe och en Vallenbakad bakelse som smakade mer.

Efter några timmar i härligt sällskap och mycket musik trängde vi oss ut i den friska kvällsluften, drog ner volymen i hörapparaterna och sökte oss hemöver.

Vi får än en gång tacka byalaget och de som hjälpte till i Junselevallen för en häftig kväll i en trevlig samvaro. Byalaget går från klarhet till klarhet.

Lars Holmqvist

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel