Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ramselebo polisanmäler Vägverket

Helt plötsligt befann sig Nicklas Arvidsson och hans mamma upp och ner i bilen med taket helt nertryckt. Nicklas klarade sig men hans mamma fick en spricka i halskotpelaren. Nu polisanmäler han Vägverket.

- Vad krävs för att vägverket ska göra något åt vägarna, en dödsolycka, frågar han sig.

Vägarna i landskapet i allmänhet den här vintern och kanske i Ramsele i synnerhet har förargat många. Nicklas har flera vänner och bekanta som åkt av vägen i vinter, något de aldrig gjort tidigare.

På torsdagsmorgonen var det meningen att Nicklas skulle få skjuts till jobbet av sin mamma. Men de kom aldrig längre än till Forsnäs. I de väldigt stora hjulspåren fick bilen sladd och hamnade på taket.

Nicklas lyckades ta sig ut genom att klättra över i baksätet och sparka ut en ruta. Hans mamma däremot kom inte loss och fick vänta tills räddningstjänsten kunde skära loss taket.

- Någon måste stå till svars för det här, vägen var en trafikfara. Vi hade precis lämnat en 50-sträcka och kanske fått upp farten till 55 kilometer i timmen när det hände. Hjulspåren var 15 centimeter djupa och stenhårda, säger Arvidsson.

Arvidsson får stort stöd av de lokala råden i Ramsele, Näsåker och Junsele. I en gemensam skrivelse till näringsminister Maud Olofsson och Infrastrukturminister Åsa Torstensson kräver de en omedelbar uppgradering av vägunderhållet i Sollefteå kommun.

JÖRGEN SUNDIN

Webbredaktör
MADELENE HOLMGREN
070-650 31 67