Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rådet kräver nya polisjobb

Om polisens kontaktcenter i Kramfors läggs ner förlorar nio anställda sina jobb.

- Alla känner mer och mer att Rikspolisstyrelsen inte kommer att ändra sig utan istället fullfölja förslaget om att lägga ner kontaktcentret, säger kommunalrådet Jan Johansson (s).

Kommunledningen har i ett par omgångar uppvaktat Rikspolisstyrelsen och protesterat mot planerna. Även kontaktcentrets personal, länsstyrelsen, Svensk Handel och flera organisationer i Kramfors har motsatt sig planerna.

- Det finns inga sakliga skäl och det är oacceptabelt att flytta verksamheten till Boden men nu verkar det som om logiska argument inte biter, säger riksdagsledamoten Eva Sonidsson (s) från Docksta.

För Kramfors är det viktiga arbetstillfällen som står på spel. Beslutet från Rikspolisstyrelsen väntas inom kort.

- Vi kräver att det i samma andetag som beslutet meddelas också kommer besked om ersättningsjobb. Minimikravet är att i första hand rädda kvar det antal arbetstillfällen inom polisen som förväntas försvinna, säger Jan Johansson.


STEN ENGBLOM
070-320 49 70