Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Räddningstjänsten räddade hund

Räddningstjänsten i Junsele ryckte ut och hjälpte en hund i nöd under söndagen. Hunden hade ramlat ner på en klippavsats.

Annons

Klockan 16.40 under söndagseftermiddagen larmades SOS Alarm. Uppgifterna gällde en hund som ramlat ner på en klippavsats i Junsele. Platsen kallas Spå-Herr-Olas klippa.

Hunden hade rasat ner för en brant, ramlat några meter och blivit fast på en klippavsats som var cirka tre till fyra meter bred. Hunden kunde därifrån inte ta sig någonstans, och ägaren stod kvar utan att kunna hjälpa till ovanför branten. Timmarna gick, och hunden blev kvar på klippan som låg besvärligt till ute i skogen. Det tog över tre timmar innan räddningen anlände.

Insatsstyrkan i Junsele kopplades in, och fick ta sig fram till fots i mörkret innan de hittade till klippavsatsen i skogen. Då hade hunden varit fast i över tre timmar.
- Styrkan fick gå i 30 minuter i skogen innan de hittade hunden som var fast där på klippan. Med hjälp av stegar kunde de hjälpa hunden till säkerhet, säger Per Nordmark som är insatsledare vid räddningstjänsten i Sollefteå.

Annons