Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rädda Barnen har fått ny ordförande

Vid Rädda Barnens Riksmöte i Sundsvall valdes Inger Ashing till ny ordförande.

Hon tar över ordförandeposten i Sveriges största barnrättsorganisation efter Marianne Nivert.

- Barns rättigheter kränks dagligen i Sverige och övriga världen. Under mina två år som ordförande för Rädda Barnen kommer jag med eftertryck arbeta för att ansvariga myndigheter och andra institutioner tar sitt ansvar, säger Inger Ashing.

Vid Rädda Barnens Riksmöte enades de 118 ombuden om ett gemensamt uttalande kring regeringens planer om försörjningskrav vid anhöriginvandring:

- Rädda Barnen känner djup oro över regeringens ståndpunkt. Ett försörjningskrav innebär att barn riskerar att hållas åtskilda från sina föräldrar i flera år. Sverige har förbundit sig att följa Barnkonventionen och ett sådant här beslut kränker flera av barnets grundläggande rättigheter, säger Inger Ashing.

Rädda Barnen uppmanar regeringen att skrota planerna på försörjningskrav vid anhöriginvandring och att splittrade familjer på flykt ska kunna återförenas så snart som möjligt.SOFIA FJÄLLSTRÖM
070-650 66 51