Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

R 32 Linblomman ger bidrag till Örnsköldsviks sommarkollo

Att samla sommarminnen har stor betydelse och att bidra till ett härligt minne av sommaren känns stort. En viktig uppgift som medlemmar inom Odd Fellow Orden är att stödja, uppmuntra och bidra med medmänskliga gärningar. Därför känns det värdefullt att få överlämna en penninggåva. Årligen skänker Odd Fellow pengar till välgörenhetsarbete och våra medlemmar är delaktiga i flera projekt.

År 2020 går gåvan till Örnsköldsviks sommarkollo. Kerstin Nilsson som är ansvarig för barnkollot i Örnsköldsvik sedan 11 år tillbaka berättar att sommarkollot har rötter som går tillbaka till år 1927. På den tiden var det dispensären i Örnsköldsvik som valde vilka barn som hade det största behovet. Numera är det Barnens Dag som i samråd med skolsköterskorna i kommunen är de som föreslår vilka barn som ska få möjligheten att vistas på kollo.

50 barn tas emot i åldrarna 7 – 12 år och en fördelning görs på 25 barn varje vecka under en två veckors period. Sommarkollot bedrivs på Sandudden i Mellansel där aktiviteterna brukar vara fullspäckat med bad, fiske, femkamp, fotboll, disco, matlagning, syslöjd m.m. Vistelsen på sommarkollot blir en tid av stark gemenskap och roliga upplevelser, vilket får stå i centrum och ger barnen minnen för livet och en längtan till nästa sommar.

På frågan om kollot tar emot handikappade barn blir svaret nej. Detta beror på att anläggningen saknar handikappanpassning, vilket Kerstin tycker är synd.

Gåvan överlämnades av Ann-Christin Halén, Maj-Inger Forsberg och Inger Nordwall, och vi systrar i Rebeckalogen nr 32 Linblomman känner stor glädje att vi på detta sätt kan stödja, uppmuntra barn och ungdomar med välgörenhet av sol, bad och härliga minnen att ta tillbaka till skolan. Ett fint sommarminne både för barnen och systrarna i Rebeckalogen nr 32 Linblomman.

Inger Nordwall

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel