Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Quick-beslut troligen före jul

Svea hovrätt kommer troligen att ta ställning till Thomas Quicks begäran om resning före jul.

Det är min ambition att vi ska kunna ta ett beslut före julhelgen, säger hovrättsrådet Johan Arvidsson till TT. Det är han som sköter den praktiska hanteringen av Quick-ärendet i hovrätten.

Den första frågan som hovrätten ska ta ställning till är om ärendet ska tas "på handlingarna" eller om det ska sättas ut till förhandling, som Quicks ombud advokat Thomas Olsson begärt.

Om ärendet tas på handlingarna sätter sig tre jurister och går igenom materialet och kan sedan fatta beslut i resningsfrågan direkt.

Om målet sätts ut till förhandling kommer den sannolikt att bli offentlig. Även i det fallet blir det tre jurister som avgör frågan. När förhandlingen avslutats meddelas datum för beslut.

Quicks resningsansökan kommer att avgöras av tre jurister. Utom hovrättsrådet Johan Arvidsson blir de hovrättspresidenten Fredrik Wersäll och assessor Magnus Isberg.

Det fall som Quick nu begärt resning i är mordet på den 24-årige israeliska medborgaren Yenon Levi i Dalarna sommaren 1988. Quick har aviserat att han kommer att söka resning för samtliga de åtta mord han dömts för i sammanlagt sex rättegångar.

Quick har bytt namn och kallar sig numer Sture Bergwall.