Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Putin tillbakavisar EU-kritik

Annons

Det är fel av EU att kritisera Moskva för Ukrainas beslut att inte skriva under det föreslagna samarbets- och frihandelsavtal med EU som ligger redo, anser den ryske presidenten Vladimir Putins talesman Dmitrij Peskov.

I det här fallet är det opassande att tala om några sorters påtryckningar, säger Peskov enligt nyhetsbyrån Interfax.

Trots gnisslet i relationerna kommer Ukrainas president Viktor Janukovytj att närvara när EU:s stats- och regeringschefer håller toppmöte med det så kallade Östliga partnerskapet i Vilnius på torsdag och fredag.

Ukrainas president Viktor Janukovytj anser villkoren i avtalet måste ändras för att Ukraina ska underteckna det.

Så snart vi når ett läge som passar oss, när det möter våra intressen, när vi kommer överens om normala villkor - då kan vi prata om att skriva på, säger han enligt nyhetsbyrån AFP.

Rysslands president Vladimir Putin framhöll tidigare under dagen, efter ett möte i Rom med Italiens premiärminister Enrico Letta, att EU borde undvika hårda tongångar. Ukraina är skyldigt Ryssland stora summor pengar och Kreml befarar att avtalet skulle skada den ryska ekonomin.

Jag ber våra vänner i Bryssel att hålla tillbaka de skarpa orden, sade han. Måste vi strypa hela sektorer av vår ekonomi för att de ska gilla oss?

Mer läsning

Annons