Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pulka Masters en succé – idel glada miner i Hallstabacken

En ny aktivitet, pulkatävling i Hallstabacken – lockade både barn och vuxna och blev en succé.

Det var idel glada miner i Hallstabacken hela lördagen.

Barnbacken var omgjord till en parallellslalombana - för pulkaåkning. Det gällde att åka igenom storslalomporten - inte runt.

Det visade sig inte helt lätt. Många törnade i pinnarna, flaggorna åkte av, pulkan stannade, vurporna var många - men bara skratt och lyckliga miner. var resultatet.

När tävlingen startade var ett 100-tal anmälda i förväg. En träningsbacke fanns för säkerhets skull. Pulkor fanns att låna och hjälm var ett måste.

Alla barn som gjorde ett åk fick medalj. De vuxna som tävlade senare på eftermiddagen fick göra sina åk i tävling, som blev spännande de sista åken, då det gällde att vinna sitt åk - eller försvinna. Efter många turer upp och ned för backen stod till sist Per Larsson som vinnare och fick den åtråvärda bucklan.

Med Jan Röhlander i sitt esse vid speakermikrofonen uppfanns helt nya pulkasvängar från alla möjliga och omöjliga länder. Det var åkning knästående, framstupa, med kullerbyttevariant, knäböjarstil och nätkänningsåk.

– Kul, bra för alla, jätteroligt var några av kommentarerna.

Om det blir någon fortsättning på Pulka Masters i Sollefteå återstår att se.

Idésprutan Majeed Safaee vill först göra en utvärdering, för att se hur tiden och platsen klarade av tävlingen. Det är bara tre veckor sedan idén kom och den fick ett stort genomslag på facebook.

Men det var kanske tur att bara 14 vuxna ställde upp. Den tävlingen tog en timme innan slutsegaren var klar. Ungdomsklassen fick strykas och de som anmält sig där fick åka i vuxenklassen i stället. Flera dueller avgjordes med målkamera och det behövdes ibland tre åk för att få en etappsegrare. Alla tävlade med samma förutsättningar. Kanhända färgen på pulkan avgjorde - eller den röda banan, som många ansåg vara lite snabbare. Störst slitage var det på handskar och skor. Det var det enda åkarna kunde styra med.

Per Larsson var trött och glad efter segern.

– Det har varit kul för barnen med en heldag utan restriktioner, sa han.